deutsch | italiano | english | nederlands

De Omgeving

Vanaf Reichhalter is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Klausen, een traditioneel middeleeuwse “Altstadt” met vele kleine winkeltjes en restaurantjes. Klausen is zeer centraal gelegen en kan dienen als vertrekpunt voor talrijke wandeltochten in o.a. het Eisacktal, Seiseralm en Villnösser Tal. Uitstapjes met de auto naar bijvoorbeeld Bolzano, Brixen, het Gardameer of Venetië behoren tot de mogelijkheden.

Wintersportfanaten kunnen binnen een half uur verschillende skigebieden bereiken, zoals Plose, Gitschberg, Grödnertal, Seiseralm, Kronplatz, Obereggen, enz.

Twee minuten van ons vandaan is een zwembad dat in de zomer voor een heerlijke afkoeling en plezier zorgt. “s Winters kunt u terecht in een prachtig overdekt zwembad met fitness- en saunaruimte in Brixen op ca. 10 autominuten.

Op cultureel gebied is er veel te beleven: in het museum van Klausen zijn een aantal teruggevonden stukken van de Loretoschatten te zien, die door Keizerin Maria Theresia aan onze stad geschonken zijn. Ook de kerken van het klooster “Säben” zijn te bezichtigen. Het stadsmuseum stelt werken van binnen- en buitenlandse kunstenaars ten toon.